Leidingervaring Sherelyn

Twee jaar geleden ben ik voor het eerst mee geweest als leiding op het Don Bosco kamp. Het was voor mij nieuw en dus aan het begin best spannend. Dit gevoel was zo weg, vanaf het begin word je bij de groep van andere begeleiders en het bestuur betrokken. We konden het erg goed vinden en dit heeft ons de kampweek door geleid. Verder is het een intensieve week geweest. Je staat samen op, leidt samen de dag en sluit weer samen af. Dit heeft de band tussen de begeleiders versterkt. Je leert elkaar, maar zeker ook jezelf al te goed kennen. De sfeer zat er vanaf het begin tot eind dik in. Zowel met de kinderen als met de leiding maken we er wat van. Tuurlijk loopt niet alles altijd soepel, maar hier leren we van en het heeft ons als team sterker gemaakt. Al met al is het een super leuke uitdaging en een ervaring om niet te vergeten!

Leidingervaring Lotte

Ik hoorde van een vriend van mij dat hij als leiding mee zou gaan op een zomerkamp. Dit vond ik wel leuk klinken en besloot ook mee te gaan. Het was uiteindelijk een geweldige leerervaring en ik ga deze zomer weer mee.

Tijdens het leidingweekend leerde ik al snel de rest van de leiding en het bestuur kennen. Iedereen was erg gezellig en ik had gelijk het gevoel dat ik mezelf kon zijn. Toen het kamp naderde vond ik het allemaal best spannend. We kregen een diverse groep kinderen. Dit maakte het kamp uitdagend en heel gezellig. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen genoten van de activiteiten. De kinderen voelde zich op hun gemak tijdens het kamp en durfde zichzelf te laten zien. Hierdoor had ik het idee dat wij als leiding met de kinderen goed klikte.

Ik had een heel hecht team waar ik altijd bij terecht kon, door hun kreeg ik toch weer elke keer energie wanneer ik moe was. Ook het andere leidingteam stond altijd voor ons klaar wanneer we hun nodig hadden, dit was erg fijn.

Ik heb veel geleerd tijdens het kamp en heb er goede vrienden aan over gehouden. Ik neem deze ervaring en leuke herinneringen weer mee naar de toekomst.

Leidingervaring Remi

Ik ben student geschiedenis en ondertussen ook alweer 5 jaar vrijwilliger bij Don Bosco experience jeugdkampen. Ik vind het leider zijn leuk omdat je op deze manier iets terug kan doen voor mensen die het niet altijd makkelijk hebben.

Met een enthousiast leidingteam begin je bij het leidingweekend al aan de eerste opzet van jou kampweek. Dus samen met je medeleiders bepaal je wat er tijdens de kampweek gaat gebeuren. Ook is zo’n leiding weekend natuurlijk gewoon hartstikke gezellig en leer je elkaar wat beter kennen. Naar mijn mening is het opzetten van zo’n week ook erg goed voor je eigen ontwikkeling. Na het leiding weekend gaat de leiding dan ook enthousiast aan de slag om een fantastische week neer te zetten.

Op het moment dat de kampweek begint ben je dus al bekend met je medeleiding, ook zijn we meestal een aantal dagen voordat de kinderen komen al aanwezig op het terrein voor de nodige voorbereidingen en gezelligheid. Wanneer de week dan daadwerkelijk begint ontstaat er het grote spektakel van het grote en onverwachte (om het maar zo te noemen). De grote vragen: wat voor een kinderen komen er dit jaar? En zijn er nog kinderen van vorige jaren bij? Gaan snel door je hoofd en dan komen de eerste kinderen al weer aan.

Het is natuurlijk een fantastische uitdaging om vanaf het begin tot het eind een kampweek samen met jou mede leiders tot een succes te maken. Al snel zie je dat vrienden maken niet eens zo moeilijk hoeft te zijn, want als die kinderen al na 20 minuten beste vrienden zijn kun jij dat toch ook met zijn met jou leiders? Het mooiste aan het kampleiderschap is dat kinderen zichzelf kunnen zijn op het kamp.

Het gene waarvoor jij leider zou moeten worden is: de glimlach van een kind, de plezier van een kind, de vreugde die jij zelf voelt nadat de kamp week weer een succes was, de gedachte dat kinderen over 30 jaar tegen hun eigen kinderen zeggen dat was nog eens een leuke tijd, de manier waarop je kinderen hun leven voor even (of voor altijd) kunt veranderen.

Maar ook het feit dat je fantastische mensen leert kennen. Mensen waar je nog jaren over zou praten en aan zou denken, mensen die je ook echt vrienden kan noemen