Leiding ervaring Mia

Na enkele jaren mee te draaien in de kamp wereld vind ik het nog ieder jaar een geweldige uitdaging en genoegdoening om het op poten te zetten.

Met een enthousiast leidingteam gaan we tijdens het leidingweekend van start. Je ontmoet daar de nieuwe en oude leiding. Er is direct een gezellige sfeer en iedereen kan zijn wie hij/zij is. Door het weekend heen leer je elkaar kennen en probeert de hoofdleiding ieder zijn sterke kanten zo te benutten om de week zo goed mogelijk neer te kunnen zetten. Naast het programma en de rode draad maken is er ook tijd voor een stukje scholing en ontspanning. De combinatie van deze drie zorgt voor een gezellig en leerzaam weekend.

Na het weekend gaan we thuis aan de slag om de programma onderdelen in elkaar te zetten en in het thema te verwerken. Met wie je dit doet is al tijdens het leidingweekend verdeeld. Door de programma onderdelen te maken wordt de week voor mij steeds levendiger.

Een paar dagen voor de week gaan we met zo veel mogelijk leiding en vrijwilligers het kampterrein opbouwen in de sfeer van het thema. Dit zorgt direct voor een stukje teambuilding. Erg gezellig en kunnen we meteen de laatste dingetjes die we nog op de locatie moesten voorbereiden bespreken.

De week zelf is een groot spektakel. Ik vind het vanaf het begin tot het eind een uitdaging om met de rest van het leidingteam en deelnemers een onvergetelijke ervaring te geven. In het begin vinden de ‘nieuwe’ deelnemers die nog niemand kennen het meestal spannend. Na een uurtjes of twee merk je dat dit wegzakt en is het een grote groep die allemaal met elkaar om gaat. Als leiding is het de kunst om je er als gelijke tussen te mengen en zo in de leefwereld van de deelnemers te komen. Ik vind het belangrijk om de deelnemers welkom te heten, ze te zien en ze de boodschap mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Tijdens de week merk je dat deelnemers zich op hun gemak voelen en komen er vaak verhalen vanuit hun eigen leven. Dit zorgt er bij andere deelnemers voor dat ze hun levensverhalen aan elkaar gaan vertellen en zo komen er mooie gesprekken op gang.

Doordat de leiding alles samen doet met de deelnemers, corvee taken, spellen en vrije tijd zorgt voor een ontspannen sfeer, waar deelnemers en leiding van kunnen genieten.

Al met al een weekje als leiding mee gaan met Don Bosco Experience zorgt er bij jezelf en voor de deelnemers voor dat er een onvergetelijke ervaring is!!

 

Agenda

Geen evenementen